Eldöntötted már, hogy ki lesz belőled? Téma: Psziché

Elgondolkodtatok már azon, hogy egy csésze kávé is megváltoztathatja az életünket? Na, nem arra gondolok, mint ami a motivációs előadásokban elhangzik a siker egyik kulcsaként, nyilván nem kulcs a kávé semmihez – oké, nekem a létezés alapeleme, de ez egy másik téma.

Ha egy reggel úgy döntök, hogy megiszom a kávém, lehet, hogy elkések a munkahelyemről. Rosszalló tekintetek kereszttüzében tipeghetek be az irodába, és heteken belül kirúgnak halmazati büntetésként, majd süllyedhetek tovább az önsajnálatba, hogy „nekem semmi sem sikerül”. De ha kihagyom azt a bizonyos csésze kávét, lehet, hogy sikerül hamarabb elindulnom a szokásosnál, lehet, hogy egy olyan emberrel találkozom a korábban induló vonaton, akivel eddig nem volt lehetőségem, és ő lesz életem szerelme és társa… Ki tudja? Bármi megtörténhet.

Rengeteg döntést hozunk

Minden apró tettünk árulkodik a kisebb-nagyobb döntéseinkről. Talán ezért is mondják, hogy a tettei alapján ismerhetsz meg igazán valakit. Nyilván nem mindennek ugyanakkora a súlya, hiszen egyértelműen többet nyom a latba, hogy kimondjuk-e az oltár előtt az igent, mint hogy fehér vagy kék blúzt veszünk-e ma fel. Valljuk be, huszonévesen rengeteg nagy horderejű döntést hozunk – ez rettentően ijesztő. És rettentően izgalmas!

Akárkik lehetünk még!

Akárkivé válhatunk, akárkik lehetünk, akármit nézhetünk, olvashatunk, hihetünk, érezhetünk, szerethetünk, megláthatunk, megszólíthatunk, leírhatunk. Akárhogy dönthetünk. A kezünkben a világ, és mégis azt sulykolják belénk, hogy csak porszemek vagyunk. De ez nem igaz!

Lehetünk megismételhetetlenek, bátrak, hangosak, sikeresek, csodásak, ikonikusak, emlékezetesek. Sikeres édesanyák, kiváló tudósok, intelligens szeretők, a legkedvesebb eladók vagy embercentrikus informatikusok – igazi belevaló nők és férfiak, páratlan emberek!

Minden csak döntés kérdése. Én úgy döntök, ez a nap csodás lesz.

Te megiszod a kávéd holnap reggel?