Így szereztem motivációt az Instagramról Téma: Psziché

Korábban többször is észrevettem magamon, hogy fölös időmet Instagram lapozgatással töltöm. Ez több időmet vette el, mint egyébként gondoltam. Észre kellett vennem azt is, hogy minél többet nézem mások profilját, annál inkább befelé fordulok. Megállás nélkül néztem azt, hogy mások mennyit utaznak, hogy milyen jól néznek ki az edzés előtt, közben és után, vagy hogy épp milyen luxus kiegészítőt vagy ruhát vásároltak meg. Ösztönösen vetettem össze a saját életemet ismeretlenekével. Eldöntöttem, hogy a káros hasonlítgatás helyett inkább motiváció merítésére használom az applikációt, hiszen az Instagram feedem tartalma a saját kezemben van.

Hogyan merítettem motivációt az Instagramból?

Minden olyan celebet, Youtubert és sztárt kikövettem, akik semmit sem adtak hozzá a mindennapjaimhoz – vagyis nem gyártottak számomra hasznos tartalmakat. Helyettük olyan oldalakat kezdtem el bekövetni, ahol hétköznapibb emberek mutatják meg a jó, és ami még fontosabb: a rossz napjaikat is. Megnyugtat, hogy végre nem csak a tökéletességet látom: ők is hagynak ki edzéseket, néha nekik sincs kedvük kikelni az ágyból, és nem mosolyognak erőltetetten a nap 24 órájában a súlyos tízezrekért kifehérített fogaikkal.

Emellett van néhány, még kisebb követőszámmal rendelkező felhasználó, akik imitált tökéletesség helyett személyes, inspiráló történeteket osztanak meg posztjaikban. Bemutatják például, hogy hogyan kezdtek el nagy nehezen sportolni, hogy hogyan haladnak jelenleg, mi a motivációjuk forrása, és hogy mit csinálnak akkor, ha semmi kedvük edzeni. Rámutatnak arra is, hogy a „tökéletes” Instagram képek hogyan is születnek meg. Számomra ők sokkal hasznosabb tartalmakat közvetítenek.

Különböző business oldalakat is bekövettem, de nem azokat, amik klisés idézetbombákkal árasztanak el. Azokat követtem be, ahol tényleg minőségi tartalmakat, mélyebb, elgondolkodtató gondolatokat közvetítenek. Amelyek segítenek abban, hogy motivált maradjak a zűrösebb időszakokban is, és tenni akarásra ösztönöznek.

A lényeg, hogy az Instagram feeded a te kezedben van! Olyan oldalakat kövess be, amelyek még tudattalanul sem hívják fel tökéletlen életedre a figyelmet. Irigykedés helyett gyűjts erőt! Minden a kezedben van ahhoz, hogy az Instagramot minőségi módon használd: másokból bizony erőt is lehet meríteni.

Ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a tudattalan hasonlítgatás az egész napodat beborítsa!