Külföldi lehetőségek diákoknak Téma: Karrier

A külföldi szakmai gyakorlatok és diákmunkák több szempontból is hasznosak, de talán ezzel a három szóval lehet leginkább jellemezni őket: élmény, utazás és élettapasztalat. Szerencse, hogy a tanulók számára rengeteg külföldi lehetőség áll rendelkezésre, számos munkahely közül tudnak választani. A nyári időszakban 30-40 százalékkal nő a diákmunkát vállalók aránya, a külföldi munkavállalás pedig tökéletes alternatíva mindazoknak, akik változatosságra és élményekkel teli hasznos időtöltésre vágynak a diákévek alatt is. A lentebb összegyűjtött programlehetőségeket mindenképp nézd át, ha

  • kíváncsi vagy a világra,
  • az utazás mindig is örömmel töltött el,
  • a mindennapi életben is használható nyelvtudást szeretnél,
  • ki akarsz lépni a megszokott buborékodból!

Bron-Y-Aur

Ha megfordult a fejedben, hogy akár a középiskolai tanévedet, vagy az egyetemi szakmai gyakorlatodat az USA-ban, Spanyolországban, Görögországban, Máltán, Írországban vagy Új-Zéland területén töltsd, akkor ez a diákutazással foglalkozó cég nagy segítségedre lesz. Mindezek mellett még a nyári angol, spanyol, francia vagy német nyelvtanfolyamokról is tájékozódhatsz.

Hotelanimation

Ha úgy érzed, a főzés, takarítás, felszolgálás nem neked való, de mégis egy pörgős munkahelyet keresel ott, ahol az emberek mosolygósak és állandóan süt a nap, akkor az animátori munka neked való! A szórakoztatás lesz a feladatod, miközben te magad is jól érzed magad a Kanári-szigeteken, Görögország vagy Ciprus területén!

Camp Leaders

Tökéletes választás azoknak, akiknek az 1 év távollét túl hosszú időtartam, de a nyári 3 hónapos időszakot mindenképp ki szeretnék használni úgy, hogy a tanulmányokat ne szakítsa meg semmi. A program lehetőséget kínál arra, hogy Amerika vagy Kanada területén lévő gyerektáborokban dolgozz akár kisegítő személyzetként vagy gyerekfelügyelőként. A kisegítő személyzeten belül számos pozíció áll rendelkezésre: konyhai kisegítő, karbantartó, takarító vagy mosodai-irodai munka.

Tipp: az én gyerektáborom a visszatérőknek dupla fizetést adott, így nem csak utazni tudsz a megkeresett pénzből, de mellette még például az egyetemi tandíj egy részletének a kifizetését is meg tudod oldani. Személyes beszámolót ebben a cikkünkben olvashatsz.

CCUSA

A CCUSA különböző programokat kínál: a Work Experience USA program által a mindennapi amerikai életet tapasztalhatod meg azzal, hogy vidámparkban, nemzeti parkban, szállodában, étteremben vagy kiskereskedésben dolgozol.

USadventure

Ha mindig is a napsütés és a medence volt az, ami téged lázba hozott, akkor lehetőséged van egy lifeguard tanfolyam elvégzésére. Városi strandokon vagy pedig a hotel medencéjénél kell a vendégeket felügyelned: elsődleges feladatod közé tartozik a rend fenntartása és a medence körüli teendők ellátása.

Del Rey International

Ha hajós munkára, szezonális szállodai munkára vagy hotelanimációra vágysz Ciprus, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Írország, Málta, vagy Spanyolország területén, akkor a Del Rey program által kínált lehetőségeket nézegesd.

Farmwork

A Farmwork lehetőséget kínál borászati, kertészeti, mezőgazdasági, állattenyésztési, építkezési munka és gyakornoki program elvégzésére az Egyesült Államokban vagy Kanadában.

Aupairfect

Az au pairek külföldi családok tagjaiként élnek, segítenek a gyerekekkel kapcsolatos napi tevékenységekben és a könnyebb házi munkákban. Cserébe szállást, teljes ellátást, zsebpénzt és egyéb juttatásokat – például autóhasználat, nyelviskolai hozzájárulás – kapnak. Személyes beszámolót ebben a cikkben olvashatsz.