Párkapcsolat karantén-helyzetben, avagy 4 tipp, hogyan ne menjetek egymás agyára Téma: Psziché

„Már lassan az, ahogyan a levegőt veszi, idegesít.” Bizonyára ez a gondolat nem ismeretlen azok számára, akik több hete összezárva élnek a párjukkal. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne menjünk egymás agyára a karantén végére?

Lehetőséghez mérten, de ahogyan bizonyára sokan, úgy mi is a párommal úgy döntöttünk, hogy az önkéntes karantént együtt vészeljük át. A kialakult helyzet előtt is sok időt töltöttünk együtt, azonban akkor még volt lehetőségünk iskolába, munkába menni, barátokkal kikapcsolódni. Most viszont, hogy lassan egy hónapja vagyunk összezárva, sokszor egymás agyára tudunk menni. Ezért kitaláltunk pár tevékenységet, ami csökkenteni tudja a felgyülemlett stresszt.

Nagyon fontos az énidő!

Mindenki számára fontos, hogy önmagára megfelelő időt tudjon fordítani. Tudom, hogy a jelenlegi helyzetben kb. meghatszorozódtak a feladatok, de akkor is kell magunkra egy kis időt szakítanunk. Ez lehet egy forró fürdő egy nehéz nap után, jóga a kertben, a kedvenc teánk a teraszon elfogyasztva vagy zombie-hunting x-boxon. Az a lényeg, hogy a párunktól kicsit elszeparálódva, önmagunkkal is tudjunk egy kis időt tölteni.

A barátainkról se feledkezzünk meg!

Saját tapasztalatomból kiindulva, sajnos azt vettem észre, hogy a barátokkal (főleg, ha suliból vagy munkahelyről ismerjük őket) leredukálódik az online együtt töltött idő a feladatok megoldására. Azonban nyugodtan tarthatunk velük is olyan online találkozókat, ahol mondjuk kávézunk és beszélgetünk. Hogy miről? Arról, amiről csak szeretnénk, a lényeg, hogy kikapcsoljon minket. A párunkkal közös barátainkról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen velük is lehet online party-kat tartani. Vannak olyan felületek, ahol például közösen lehet társasozni.

Romantikával minden sokkal jobb lehet!

Ne feledkezzünk meg erről a fontos dologról. Hiszen egy átdolgozott és egy áttanult nap után nincs is jobb egy összebújós és filmnézős esténél. Vagy akár meg is lephetjük párunkat egy romantikus vacsorával, ami remek alkalmat nyújthat a főzőtudásunk megcsillogtatására is. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint egy otthoni randira vinni a kedvesünket.

Türelem, türelem és türelem!

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy valószínűleg emiatt a helyzet miatt a párunk is ugyanolyan frusztrált lehet, mint mi. Legyünk egymással türelmesek. Ne idegeskedjünk mindenen. Például, ha az egyikünk kezéből mosogatás közben kicsúszik egy tányér, ne kezdjünk el veszekedni (ezt egyébként valószínűleg nem tennénk, de egy stresszhelyzetben könnyen előfordulhat), csak nevessünk egy jót azon, hogy legközelebb eggyel kevesebb tányért kell majd elmosogatni.