Akik saját példájuk által vezetnek – A mentorok ereje

Mindenki ismerheti az érzést, amikor a motiváció először csak halványul, majd eltűnik, a kételyek és a kifogások pedig előtörnek. Ilyenkor rengetegen feladják, egy helyben álldogálnak, míg végül a nagy gonddal felépített célok és álmok szertefoszlanak. Sokan nem értékelik a mentorok erejét – vagy csak fel sem merül bennük, mint opció. Pedig azoktól az emberektől érdemes tanulni, akik olyanok, amilyenné válni szeretnénk, és jók abban, amiben mi jók akarunk lenni. Ha felnézünk valakire, ösztönszerűen követni szeretnénk példáját, pláne tanácsait. A kiválóság ugyanis nem a született zsenik kiváltsága, és egy előre legyártott, biztos kézikönyv sincs a receptjéről. Kézikönyvünk nincs, mentorunk még lehet – ami majdnem ugyanaz. Íme, a tanulás egyik leghatékonyabb módja: a mentor-tanítvány kapcsolat.

Milyen egy jó mentor?

Elgondolkodtam azon, hogy én kit is tartanék jó mentornak: egyből a Holt Költők Társasága című film jutott eszembe. A film arról szól, hogy egy elit magániskolába egy új irodalomtanár érkezik. A tanár úr – esetünkben a mentor – arra tanítja a tanulókat, hogy legyenek önállóak, merjenek gondolkodni és igenis valósítsák meg önmagukat. A tanár olyan dolgok teljesítésére inspirálta a diákokat, amiket korábban el sem tudtak képzelni. A diákok növögető személyi fejlődése és önálló gondolkodása azonban ütközött az iskola merev felfogásával: a tanárt elbocsátják, de osztálya ennek ellenére is hősként tiszteli.

Ha kicsit kiszakadunk a film fiktív világából: a tanár úr egy olyan menedzser volt, aki a legjobbat akarta kihozni csapatából. Olyan úton akarta elindítani munkatársait (tanítványait), amelyen a valódi tehetségüket felfedezhetik és kamatoztathatják. A tanár (mentor) olyan magasságok elérésére inspirálta diákjait, amelyek eléréséről eddig álmodni sem mertek. Ilyen egy jó mentor. Utat mutat: eléri, hogy folyamatosan lásd magadban a reményt, érezd a parázst, hajtson a tettvágy és a fejlődés öröme.

Ez nem a pénzről szól

Egy igazi mentor a pénz helyett az elégedettségért „dolgozik”. Milyen különös, bizsergető és megtisztelő érzés lehet tanítani valaki olyat, akik pontosan olyanok, mint mi voltunk a legelején? Arról nem is beszélve, hogy nem csak kapni kell ebben a világban, de adni is. Sok cég egyébként már felismerte a mentorálás erejét, és különböző mentor-programokat vezettek be, ahol a vezetők egy-egy beosztottal különösen mélyen foglalkoznak a személyi fejlődés érdekében – ami persze a csapatteljesítmény növeléséhez is hozzájárul.

Az is lehet, hogy egyszer majd te leszel a mentor

Mentornak lenni megtiszteltetés, nem pedig kényszerített munka. Ha valaki követni szeretné azt az utat, amit te vért izzadva bejártál, akkor az felér a világ egyik legnagyobb bókjával.

További cikkek: