Vajon hol tartottak a nagy emberek a te korodban? Téma: Karrier

A minap egy izgalmas oldalt mutattak meg nekem, ahol érdekes adatoknak járhatunk utána. Nincs más dolgunk, mint megadni a születési évünket, és a honlap máris kidob nekünk egy idővonalat, amin megtekinthetjük, hogy a mi korunkhoz képest ki és hány évesen ért el sikereket.

Önbizalom növekedés vs. önbizalom csökkenés

A skála növelheti az önbizalmunkat és a pozitív jövőképünket, de ezzel egy időben ugyanúgy képes pár kellemetlen sebet is ejteni rajta. Csak hogy értsétek, miről is beszélek, mutatok néhány adatot a 23 éves énemhez igazítva:

Michael Phelps már 19 évesen megnyerte az első olimpiai érmét, Michael Dell 18 évesen megalapította a Dell-t és Taylor Swift 17 évesen debütált először. Hozzájuk képest 23 évesen igencsak le vagyok maradva.

No de az éremnek mindig két oldala van, szerencsére nem kell rögtön temetnem magamat. A H&M-et 30, a Peague-t 32 évesen alapították, Tolsztoj pedig 41 évesen írta meg a Háború és békét. A Nobel-díjat ráadásul átlagosan csak az 59. életév körül nyerik – ezen adatok fényében nincs okom keseregni.

Mind más ütemben élünk

Véleményem szerint a skála tökéletesen reprezentálja, hogy mindannyiunk életútja más, hogy mindannyiunknak mást és máskor szán a sors. Teljesen mindegy, hogy hány évesen építünk karriert, hány évesen teljesítjük be az álmainkat és hány évesen házasodunk meg, egyedül az számít, hogy a saját biológiai óránkhoz mérten legyük elégedettek és boldogok.

Látogass el az oldalra és tudd meg te is, “ki éves vagy“!