7 applikáció, amely megkönnyíti a diákéveket Téma: Karrier

Az idő, a pénzügyek és a vizsgák menedzselése igazi kihívás elé állítja a fiatal felnőttek nagyrészét. Összeszedtünk 7 olyan applikációt, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a diákévek kimaxolásához: ezekkel az applikációkkal akár az alig látható tábla kérdése, vagy akár a reggeli felkelés problémája is megoldódhat.

Az egyetemi órák megkönnyítéséhez

Az Office Lens a féloldalas, alig látható táblát olvashatóvá varázsolja. Nincs több hunyorgás, találgatás, és a mellettünk ülő füzetébe sem kell belefeledkeznünk!

A tanulmányok megkönnyítéséhez

A Scanner Pro-val digitális verziót tudsz készíteni a papír alapú dokumentumokról. Praktikus, kiváltképp vizsgaidőszakban!

A reggeli felkeléshez

A kora reggeli felkelés gyakran az egyik legnehezebb feladataink közé tartozik – pláne, ha reggel 8-ra már előadáson kell lennünk, vagy reggel 7-től kezdődő tanulást ütemeztünk be. Az Alarmy applikáció különböző – rendkívül egyedi – módszerekkel vesz rá arra, hogy tényleg kikelj az ágyból: beállíthatod például, hogy az ébresztő csak akkor hagyja abba a csengést, ha a szobádon kívül lefotózol valamit. Beállíthatod azt is, hogy 30, esetleg 50 telefonrázás után fejeződjön csak be az ébresztő dallam – de akár egy matematikai feladvány megoldásával is elindíthatod a napodat.

Az új dolgok tanulásához

A Ted applikáción több mint 3000 rendkívül érdekes, hasznos videó található – témától függően válogathatsz közülük, hogy szabadidődben is szert tehess új ismeretekre.

A részletekhez

Mindegy, hogy matekkal, vagy közgazdaságtannal kapcsolatos tanulmányokat folytatsz, a Wolfram Alpha applikáció a Bibliád lesz. Kíváncsi vagy a munkanélküliségi rátára Svédországban? Esetleg Kína gazdaságára? Vagy inkább matematikai szabályokat ismételgetnél? Csak írd be az applikációba, hogy tálcán kaphasd a megoldást!

A költségek elosztásához

A Splitwise-t használhatod arra is, hogy a háztartási költségeket könnyedén eloszdhasd lakótársaddal, a nyaralási költségeket a barátaiddal, a kocsmatúrák számláját pedig a szaktársaiddal. Ha figyelmeztetni szeretnéd magad, hogy kinek tartozol – vagy ki tartozik neked -, arra is tökéletesen megfelelő az applikáció.

A mértékletes alkoholfogyasztáshoz

Ezzel az applikációval számon tarthatod, hogy mennyit ittál, sőt, ha beállítod, akár jelzést is kaphatsz, ha már taxit kellene hívnod. A nemedet, a magasságodat, az utolsó étkezésed időpontját, és az elfogyasztott alkoholmennyiséget kell megadnod, hogy a Wise Drinking applikáció kiszámolhassa a véralkoholszintedet.