Fiú-lány barátságról szóló filmek Téma: Énidő

Azt hiszem, huszonéves korunkra már mind megérünk annyira, hogy állást tudjunk foglalni a nagy fiú-lány barátság vitában. Biztos vagyok benne, hogy vannak köztünk, akik hisznek benne, és hogy találnék olyanokat is, akiknek szent meggyőződésük, hogy két ellentétes nemű között nem alakulhat ki szoros baráti kötelék. A téma sokakat foglalkoztat, köztük a hollywoodi producereket is. Összeszedtem pár filmet nektek a témában.

 

Ahol a szivárvány véget ér

Cecelia Ahern regénye alapján készült el ez a remek vígjáték, melyben egy fiú-lány barátság átalakulásának lehetünk a szemtanúi az óvodáskortól kezdve egészen a középkorúságig. A film és a regény ugyan jelentősen eltérnek egymástól, de üzenete mindkettőnek ugyanaz: idővel a legszebb barátságok is képesek szerelemmé alakulni és ez ellen talán jobb, ha nem is teszünk semmit.

 

Egy nap

Anne Hathaway drámájában egy egyetemen induló fiú-lány barátság történetét ismerhetjük meg. Bár a nő részéről sosem barátságról volt szó, mégis évekig tettette azt, csak nehogy el kelljen veszítenie lelkitársát. A film koncepciója már önmagában is érdekes, minden jelenet egy július 15-ei napon játszódik, de mindig másik évben. A film szemet nem hagy szárazon, ezt garantálhatom.

Harry és Sally

Szüleink kedvenc filmje lehetett a Harry és Sally, melyben már az első 10 perc után azt kívánjuk, bárcsak soha ne találkozott volna a két idegen egymással. A kémia és a vonzalom a legszebb barátságokat és képes porrá zúzni, sőt, alapjában kérdőjelezi meg, hogy egyáltalán létezett-e a barátság valaha.

 

Barátság extrákkal

Mila Kunis és Justin Timberlake közös filmje minden bizonnyal a 2011-es év legviccesebb vígjátéka volt. A szereplők úgy döntenek, mindenféle kötöttség és érzelem nélkül kezdik el jól érezni magukat egymással. Laza szexkapcsolatba bonyolódnak, ám nem sokáig képesek megragadni a komolytalan szinten. Vajon működnek a barátság extrákkal típusú kapcsolatok?

 

Pizzarománc

Emma Roberts 2018-as vígjátékának erejéig egy kellemes torontói negyedbe utazhatunk, ahol két család sokáig jó kapcsolatot ápolt egymással, így a gyerekek is legjobb barátok lettek. Aztán beütött a krach és a két família teljesen egymásnak feszült, így viszont a gyerekek barátsága is megszakadt. Felnőtt fejjel újra találkoznak, és arra kényszerülnek, hogy belássák, köztük talán sosem csak barátságról volt szó.

 

Így jártam anyátokkal

Készült ám konkrét sorozat is a témában. Az Így jártam anyátokkalban 9 évadon keresztül követhetjük nyomon egy baráti társaság életét, ahol Ted Mosby jövendőbeli feleségét keresi, ám valójában mindvégig a barátjába, Robinba szerelmes. Ilyen alaposan szerintem még egy alkotás sem járta körül a fiú-lány barátság kusza természetét.

Kíváncsi vagyok, vajon észrevettetek-e valami hasonlóságot az imént felsorolt alkotásokban… Véletlen volna csupán?