Továbbtanulnál? Ázsiában? – 6 előny, ami meggyőz Téma: Karrier

Külföldi továbbtanulás: két legyet egy csapásra. Azonban ami a határon túli ambíciókat illeti, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen célpontot is választunk, mindegyik országnak megvan a maga előnye és hátránya is. Dániát már kiveséztük, ezúttal az ázsiai továbbtanulás előnyeit vesszük górcső alá.

Igazi befektetés, méghozzá a jövődbe

Ázsia egyre csak növekvő politikai és gazdasági szerepe miatt egyre több munkaadó értékeli az ott folytatott tanulmányokat. Egy jelentés szerint Kína lesz az egyik legnagyobb gazdasági hatalom 2030-ra, ázsiai diákévekkel a hátad mögött sokkal könnyebben kitűnhetsz a többi jelentkező közül, és az önéletrajzodat is “jövő-biztosíthatod”.

Jukka Leino, finn vállalkozó például Thaiföldön folytatta tanulmányait. A következőt állítja: „A világ gyorsan változik. Becslések szerint a világ gazdaságának 60 százalékát a fejlődő országok adják. Még a Világbank vezetői is ösztönzik a diákokat arra, hogy képezzék magukat Ázsiáról. Ázsia volt az egyik legjobb választás a jövőbeli karrierem és életem szempontjából.”

Megtapasztalhatod az ázsiai oktatási rendszer minőségét

Az ázsiai növekedés hátterében álló egyik fő mozgatórugó az oktatás minősége. Oktatásuk lényege, hogy felkészítsék a diákokat arra, hogy produktív tagjai legyenek a társadalomnak, valamint hogy felvértezzék őket azokkal a képességekkel és szemléletmódokkal, amik lehetővé teszik a sikeres versenyzést a többi jelentkezővel szemben. Nem véletlen, hogy az ázsiai diákok és iskolák folyamatosan top helyezéseket érnek el a nemzetközi rangsorolásokban.

Fejlesztheted a készségeidet

A Partnership for 21st Century Learning nevű amerikai nonprofit szervezet négy olyan készséget nevezett meg, amely kiváltképp szükséges a 21. században. Ez a négy készség a kritikus gondolkodás, az együttműködés, a kommunikáció és a kreativitás: kiválóan megtanulhatóak és fejleszthetőek külföldi továbbtanulás által – különösen akkor, ha a választott célország nagymértékben különbözik a szülőhazától. Ami pedig Ázsiát illeti, nagyon is különbözik.

Baráti árakkal találkozhatsz

A megélhetési költségek lényegesebben alacsonyabbak mint például Európában vagy az Egyesült Államokban. Diákbarát árak: még a Big Mac is olcsóbb az amerikai vagy európai árhoz viszonyítva!

Pluszpontot jelent a munkaadók szemében

Egy további felmérés szerint, 10-ből 6 munkaadó pluszpontnak számítja a külföldi továbbtanulást, valamint több mint 80 százalék állítja, hogy kifejezetten olyan diákokat keresnek, akik rendelkeznek külföldi tapasztalattal.

Izgalmas utazási célpont

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Ázsia rendkívül egzotikus utazási célpont. Ez az izgalmas kontinens ezer és egy olyan lélegzetelállító csodát tartalmaz, amire örök életedben emlékezni fogsz.

Amennyiben az ázsiai továbbtanulás felkeltette az érdeklődésedet, ezt a weboldalt ajánljuk figyelmedbe a további tájékozódás érdekében.