10 valamirevaló nőről szóló film Téma: Énidő

A 21. századot a nők századának is szokták nevezni, nem véletlenül. Ugyan a végcél még messze van, de évről évre egyre megbecsültebbé és elismertebbé válik a női nem. Belevalók, tehetségesek, sikeresek és céltudatosak vagyunk, mindegy ki és hogyan próbál elbizonytalanítani minket ebben. Az alább bemutatott filmek még a legnagyobb kételkedőket is elgondolkodtatják majd. Nem csak hogy valamire, de akármire képes nőkről szólnak egytől egyig.

 

Kaliforniai álom

Emma Stone és Ryan Gosling közöse a trailer láttán ugyan kicsit nyálasnak és csöpögősnek tűnhet, ám a film nagyon is inspiráló üzenetet közvetít. A siker sokaknak csak sorozatos bukások után jön el, de aki képes kitartani, dolgozni és egy percre sem adja fel, az előbb vagy utóbb tényleg révbe ér. Mia kávéfoltos blúzban interjúzó nőként kezd, majd Párizsban forgató híres filmsztár válik belőle, és a két mérföldkő között bizony több a bukkanó, mint az elsőre gondolnátok.

 

Apák és lányaik

Nem feledkezhetünk meg azokról a nőkről sem, akiket kislánykorukban ér trauma. Alapból hátránnyal indulnak neki az életnek, és lehet, hogy állandóan olyan küzdelmeket vívnak saját magukkal, melyeket csak nagyon kevesen élnének túl. Az Apák és lányaik című dráma könnyfakasztó módon meséli el egy olyan nő történetét, aki csak nagyon nehezen képes megnyílni a férfiaknak, és csak kemény küzdelem árán képes maga mögött hagyni a múlt fájdalmait.

 

Joy

ennifer Lawrence őrületesen inspiráló filmje egy fontos problémát, a nők karrierépítésének nehézségeit helyezi a középpontba. A szingli édesanya önkicsavarós felmosófát talál fel, mely hiába briliáns, mégsem akarja senki elismerni. Női és anyai mivolta miatt egyáltalán nem becsülik meg őt, számba sem veszik a vállalkozók piacán. Ez a film tökéletes választás minden olyan nőnek, aki úgy érzi, többre hivatott a háziasszony létnél.

 

Álommeló

Jennifer Lopez 2018-as filmje még a vártnál is motiválóbbra sikeredett. A főszerepben egy olyan nő áll, akinek túl korán kellett felnőnie, és emiatt sem ideje, sem pedig lehetősége nem volt rá, hogy diplomát szerezzen magának. Később, negyven évesen is szenved a papír hiányától, így egy külső lökés hatására megmásítja önéletrajzát. A kamudiplomának köszönhetően végre lehetőséget kap arra, hogy bebizonyítsa, nem a papírnak köszönheti valaki az intelligenciát, a sikert vagy a rátermettséget.

 

A szoba

Csak erős idegzetűeknek ajánlott ez a négy Oscar-díjra jelölt filmdráma. A történetben elrabolnak egy 19 éves lányt, akit a fogvatartója egy fészerbe zár. Rendszeresen megerőszakolja a lányt, aki hamar teherbe is esik. A történet az emberrablás után évekkel játszódik, amikor a nő már 5 éves kisfia társaságában raboskodik a sötét lyukban. A film a menekülés és a továbblépés körülményeit is körüljárja. Ha eddig még a gyengébbik nemként emlegetted a női nemet, ezután már garantáltan nem fogod, főleg azért nem, mert most még azt is elmondom neked, hogy ez a film bizony igaz történeten alapul.

 

A lány kilenc parókával

Végre készült egy olyan rákos betegről szóló film is, melyben nem kell rögtön, a nulladik percben temetnünk a beteget. A német filmdráma középpontjában egy fiatal főiskolás lány áll, akinél mellhártyarákot diagnosztizálnak. A film rengeteget üzen betegségről, kitartásról és fiatalságról egyaránt, megtanítja, hogyan maradjunk pozitívak a legsötétebb időszakokban is. A női nem ereje ezután a film után is kétségbevonhatatlan lesz.

 

P.S. I Love You

Az egész fiatalkorunkat azzal töltjük, hogy próbálunk rábukkani a nagy Ő-re. A történet főszereplője már 19 évesen megtalálja élete párját, meg sem fordul a fejében, hogy 30 évesen majd el kell temetnie őt. Bizony, létező sorstörténet a fiatalon özveggyé válás is, a P.S. I Love You ezt a témát igyekszik körbejárni.

 

Csavard be, mint Beckham

A nemi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiákat célozza meg ez a film, melyben a főszereplő focista karriert épít. Persze mindenkivel szembe kell mennie ahhoz, hogy bebizonyítsa, nőként is válhat belőle futballista, ha épp arra vágyik. Motiváló film ez, mely után egyértelműen beláthatjuk, hogy a nők is rúghatnak labdába – méghozzá az élet minden területén.

 

Szívek szállodája

Ha egy egész sorozatra vágysz, hát ez a nosztalgikus 7 évados mestermű a neked való választás. A történet főszereplője egy anya-lánya páros, akik sülve-főve együtt vannak. Lorelai 16 évesen szülte meg kislányát, de nem úgy végezte, ahogy a legtöbb tini mami, nem kötött ki sem az elvonón, sem a börtönben, de még csak egy örökbeadó irodában sem. Példás gyereknevelés, motiváló női sikertörténet és átlagon felüli humor vár rád, ha ezt a sorozatot választod új függőségül.

 

Our GirlA BBC is felismerte, hogy a női nemben mennyi erő rejlik, így minisorozatukban férfiak mellett nőket is katonai szerepbe emeltek. Afrikában és Ázsiában egyaránt forgatott a stáb, olyan valódi problémákat emeltek a középpontba, melyek garantáltan mindenkit elgondolkodtatnak majd a világról.