Fapados nyaralás Alicante városában és környékén Téma: Énidő

A fapadosok forradalmának köszönhetően ma már akárhova könnyedén eljuthatunk. A folytatásban ismét egy fapados úticélt, ezúttal a spanyol gyönygyszemet, Alicantét ajánlom nektek.

Miért pont Spanyolország?

Négyszer jártam már Spanyolországban, kétszer Barcelonában, egyszer Costa del Solon, most pedig Costa Blancán. Kiskorom óta sokat utazom, de a spanyol vidámsághoz és pezsgéshez hasonlót egyelőre sehol sem találtam a bolygón. Nyugalmukat és pozitív életszemléletüket mind a négyszer megpróbáltam becsomagolni a bőröndbe a hazaút során, de valamiért mindig úgy éreztem, újra vissza kell mennem, hogy igazán átélhessem, átérezhessem, hogy igazán részem lehessen benne.

Spanyolországot mindenkinek csak ajánlani tudom, a fapadosok rengeteg városába közlekednek, gyakran ráadásul szemtelenül olcsón, úgyhogy megéri szemezni az oda szóló repülőjegyekkel. Alicante egy a sok értékes állomás közül.

Mennyiért?

Alicantéba a Wizzair járatával juthatunk el a legolcsóbban. Sajnos főszezonban képtelenség olcsó jegyet megcsípni, tavaszra és őszre viszont akár 25 000 forinttól is megkaparinthatók a retúrjegyek. Az Airbnb-k sem vészesen drágák a városban, ráadásul ha bevállaljuk a centrumtól 30-40 perc sétára levő szállásokat is, akár közvetlen a tengerparton található lakást is kifoghatunk, méghozzá olcsón.

Autóbérlés

Az autóbérlés szintén jó árban van, ráadásul meg is éri beruházni rá, mert maga Alicante nem olyan nagy, hogy több nap kelljen a felfedezéséhez. Persze ha csak a tengerparton akarunk feküdni reggeltől-estig, arra a spanyol gyöngyszem is elegendő, ám ha szívesen fedeznénk fel Costa Blancát, megéri elgondolkodni az autóbérlésen. Összeszedtem, miket érdemes megnézni a környéken.

Guadalest-völgy

A Guadalest-völgy bő egyórás autóútra fekszik Alicantétől. A környéken több lélegzetelállító túraútvonal is található, a völgyben elterülő tó a kék és zöld hihetetlenül szép árnyalataiban pompázik. Megéri felmenni a sziklán magányosan ácsorgó várba is, hiszen az onnan elénk táruló panoráma tényleg mindent visz.

Benidorm

Benidorm egy olyan tengerparti város, ami a 15-25 emeletes épületeivel rögtön Miami Beachre emlékezeti látogatóit. A hosszú partszakaszon vízi sportok, bárok és éttermek tömkelegéből válogathatunk, fiatalos, mediterrán pezsgése simán lehet, hogy a floridai bulivárost is kenterbe veri.

Algar-vízesés

Alicantétól körülbelül egy órára található az Algar-vízesés, melynek több szakaszán is csobbanni lehet. A víz kristálytiszta, maga a vízesés pedig kifejezetten lélegzetelállító egy-két szakaszon. Érdemes tudni viszont, hogy belépőjegyet kell fizetni, így ez a természeti csoda nem látogatható meg ingyen.

Canelobre-barlang

A Canelobre-barlang Alicante közvetlen közelében található, cseppköveit a sarki fény színeivel világítják meg, ennek hatására az egész barlang varázslatos hatást kelt. A barlangban koncerteket is szoktak tartani, hiszen kiváló az akusztikája. Aki teheti, mindenképp látogasson el ebbe a magasan fekvő mély üregbe, mert ilyen szépet tényleg ritkán látni.

Valencia

Ha meccsre mennénk, vagy egyszerűen csak egy igazi nagyvárosra vágyunk, Valenciába is átautózhatunk. Autópályán két óra alatt elérhetjük az egyik leghíresebb spanyol tengerparti várost. Valencia bővelkedik a látnivalóban, úgyhogy érdemes fontolóra venni, hogy több napot is eltöltsünk ott. Mivel fapadosokkal Valencia is könnyen elérhető, akár egy különálló nyaralásként is megállja a helyét.

AlicanteNa de persze ne feledkezzünk meg fapadosunk fő úticéljáról, Alicantéról sem. A spanyol város hosszú partszakasszal rendelkezik, a víz tiszta, a strand rendezett, a kikötőben és a sétányon található bárok és éttermek pedig valóban első osztályúak. A város hangulatos, az emberekből árad a vidámság és a pozitivitás. Aki feltöltődésre vágyik, Spanyolországgal sosem lőhet mellé, így persze Alicantéval sem. Alicante nagy, de nem túl nagy, így nem csak vidám pezsgést, de pihentető nyugalmat is kínál.