“Tiniként is vártam a nagy Ő-re, de most valami sokkal jobbat kaptam” Téma: Psziché

Igazság szerint az életemben voltak kisebb nagyobb szerelmek, mint mindenkiében.

Volt, amiről azt gondoltam, hogy igazi szívbe markoló dolog, amolyan „elvitte a szívemet” szitu, de nyilván gyermekésszel, – ha mondhatok ilyet – ez másabb volt.

Néha hajlamosak vagyunk arra, hogy naivak legyünk, hiszünk minden szép szónak, elhisszük az „örökké”-t, a „szeretlek”-et, a „veled akarom leélni az életemet”, dumákat. Nők vagyunk, vágyunk arra, hogy szeressenek minket. Erre várunk egész életünkben. Csak az a gond, hogy ha mi szeretünk, akkor nagyon szeretünk. (Tisztelet a férfi kivételeknek, akik ugyanígy vannak ezzel.)

A kérdés az, vajon felismerjük-e az igazi nagybetűs szerelmet, embert, amikor belép szívünk kapuján. Túl sok a megtévesztés, túl sok a Hold ember. (Aki egy oldalt mutat a csodásnak hitt kapcsolatban, csak egy oldalt ismersz, és a másikat vagy nagyon későn, vagy talán sosem ismered meg, mert mire megismernéd, mutat belőle egy szeletet, amit már nem is akarsz ismerni.)

Mind arra vágyunk, hogy találjunk valakit, akivel biztonságban érezzük magunkat. Igazából számomra a szerelmet nem kell túlbonyolítani. Eddig minden kapcsolatomat állandóan elemeztem, kerestem a hibát, hogy miért nem működik, mit nem csinál jól, mi fáj nekem/neki a kapcsolatban, és miért.

Nő vagyok, vannak hülyeségeim, és minden elismerésem a férfinak, aki mellettem van és elvisel. De ezt a kapcsolatomat már nem elemzem. Nem nézem, mi fáj.  Nem akarom, hogy megváltozzon, nem akarom, hogy tökéletes legyen, nem akarom megfojtani a szerelmemmel. Csak élvezni akarom, és szárnyalni szeretnék.

Közhelynek hangozhat, de szerintem a nagy Ő véd. Bízol benne, őszinték vagytok egymással, harmónia van. Önmagad lehetsz. Szerettek együtt mindent, mindegy, hogy az mi. Lehetsz mellette gyerek, ami nekem nagyon fontos volt mindig, csak sosem találtam hozzá partner, amíg Ő nem volt.

A szerelem gyönyörű, és aki azt mondja nem az, az az ember még nem volt szerelmes. Sajnos nagyon sok kapcsolat van körülöttem is, ami azt sugallja, hogy nincs nagy Ő. Elrontja az illúziót, elhisszük, hogy tényleg így van. Azt látjuk, hogy minden kapcsolat elromlik, minden megváltozik egy rosszabb irányba, minden elmúlik. Elmúlik a szerelem, a szeretet, a tisztelet. Ezt a képet látjuk és elhisszük, mert sajnos ma már ez természetes dolog. Természetes dolog a válás, a hűtlenség, a tiszteletlenség. Ezt a mintát hozzuk a rosszul működő kapcsolatainkból és a rosszul működő szülői házasságokból, amiket látunk.

Tanácsot adunk barátainknak, akik megcsalták a párjaikat, hallgatjuk a sztorikat, hogy a haverunk benne van egy rosszul működő kapcsolatban, mert nem akar egyedül lenni, de azért más nőkkel jól elvan. Becsapjuk magunkat, a párunkat, azt gondoljuk ez a nagy boldogság. Nem akarunk egyedül lenni, mert félünk. De szerintem nincs nagyobb magányosság, mint amikor vagy valaki mellett, akit nem szeretsz, aki mellett nem lehetsz önmagad, boldogtalan vagy, és azt gondolod, legalább nem vagy egyedül. Ezt gondoljuk, de olyankor vagyunk csak igazán egyedül. Azt mondjuk, ez a boldogság. Tudom én is, mert átéltem. Pedig a közelében sincs.

Mióta ismerem a párom, én az ellenkezőjét látom. Amikor szeretsz valakit, repülsz. Nyálasan hangzik, lehet, de ha találkozol vele, fejbe kólint a tudat, hogy: Igen, Őt kerestem eddig mindenhol, mindenkiben. Rá vártam egész életemben.

A boldogság fogalmát számomra pedig tökéletesen leírja Müller Péter.: „ A boldogság az, amikor az ember megérkezett, behúzza evezőjét, és azt mondja: megérkeztem, nem megyek tovább”.

Bár minden egyszerű lenne az életben! Társ kell nekünk, mert ha a világon minden pocsék is, vigasztal a tudat, hogy van egy csodálatos párom, akivel nem szürkék a hétköznapok, a citrom kevésbé savanyú, és a nap is minden nap ragyog, akkor is, ha oda kint fekete az ég és ömlik az eső.

Számomra a szerelem ilyen. Számomra a párom csodálatos, több mint a Nagy Ő. Sokkal jobbat kaptam.

Nagy boldogságomban, ha csak 3 dolgot kívánhatnék az embereknek (Nektek) az ez lenne: Légy egészséges! Légy boldog!  Légy szerelmes!