5 fiatal nő, aki a vállalkozói élet mellett döntött

Tagadhatatlan, hogy egyre több nő áll ki magáért és indítja el saját vállalkozását, akár bőven 30 éves kor alatt is. Ők azok, akik motiváltak és életerősek, szenvedélyükkel készek megváltoztatni a világot. Nyitott szemmel járnak és számukra nem létezik olyan, hogy rossz ötlet.

Emily Brooke, a Beryl vezérigazgatója

Még diák volt, amikor megalapította a Beryl-t, amely a halálos kerékpár balesetek megelőzésének érdekében jött létre. Emily a városi biciklisták védelmét tekinti elsődleges céljának: a biztonságot nagymértékben javító termékek gyártásával foglalkozik.

Whitney Wolfe, a Bumble társalapítója

A 27 éves nő egy olyan társkereső applikációt hozott létre, ahol kizárólag a nők tudnak üzenetet kezdeményezni. Ezen szabály fontosságát a férfiak valószínűleg nem értik, de a több mint 11 millió regisztrált felhasználó magáért beszél.

Alexis Irene, a Static Nails alapítója

21 éves volt, amikor a kollégiumi szobájából piacra dobta termékét: “A statikus, újrahasználható pop-on körmök az egész világon elérhetővé teszik a luxust, a töredékéért annak az összegnek, amit máskülönben egy szalonban hagynánk” – mondta a vállalkozó.

Olivia Wollenber, a Livia’s Kitchen alapítója

Oliviánál étel intoleranciát diagnosztizáltak a diplomaosztója után, ami felnyitotta a szemét egy piaci résre: nem talált olyan minden mentes ételt, ami még finom is lenne. A neurológus üzleti tanulmányok hiányában is sikeres üzletasszonnyá képezte magát: éjt nappallá téve kezdett el recepteket írni és tesztelni. Azóta nemcsak hogy szakácskönyvet adott ki, de újabb és újabb termékeket fejleszt – megkönnyítve ezzel az étel intoleranciában szenvedő emberek életét.

Rhonesha Byng, a Her Agenda tulajdonosa

A 27 éves nő egy olyan digitális platformot teremtett meg, amely az ambíció és a kész eredmény közötti hatalmas szakadék áthidalására törekszik. A Her Agenda azon túl, hogy inspirációt nyújt igaz sikertörténetekből, ösztöndíjakat, konferenciákat, gyakornoki program-és munka lehetőségeket is kínál azon nőknek, akik száz százalékosan ki szeretnék használni a bennük rejlő potenciált.

Annak ellenére, hogy a női vállalkozók száma növekszik, a nők vezette cégek világviszonylatban  csupán 30 százalékot tesznek ki. Továbbra is súlyos probléma a nemek közötti megkülönböztetés, amely nagymértékben akadályozza a nők teljes integrációját. Pedig a nemek táncát leginkább a sakkhoz lehet hasonlítani: a játékban ugyan a király a legértékesebb figura, mégis a legtehetetlenebb, hiszen csak egy kockányit léphet – a királynő ezzel szemben korlátlanul mozoghat. Gyarapítsd te is azon nők táborát, akik kihasználják ezt a dinamikát!

További cikkek: